2015. november 9., hétfő

Szavazás! Mit szeretnétek a továbbiakban?

Sziasztok!
A héten elérkezünk az Ilyenek voltunk 11. részéhez, ez eddig az utolsó epizód, amit megírtam. De nem szeretném, ha a folytatásig üres maradna a blog, így elhoztam nektek három történet ötletemet, amit szívesen feltennék ide. Ezek már nem forgatókönyv formátumban íródtak, de remélem tetszeni fog nektek. Ráadásul a ti szavazataitokra bízom, hogy melyik történet kerüljön fel.

Nektek melyik fülszöveg keltette fel az érdeklődéseteket? Mindegyik történet egy-egy általam kitalált világban játszódik. Elég, ha a sorszámot írjátok meg és természetesen szavazhattok többre is J

1, Livídia királyság. William Soltó szüleivel él az ország legtávolabbi zugában egy apró kis faluban. Ám egy napon a fiú élete fenekestül felfordul, mikor a kis faluba érkezett katonai csapat, élükön a kegyetlen Simon parancsnokkal, meggyilkolja a szüleit. Will a házaspár sírja fölött fogadalmat tesz, hogy mindent megtesz, hogy kiderítse miért kellett szeretett szüleinek meghalnia. Vajon miért történt mindez? Sikerül Willnek teljesítenie szülei sírja fölött tett fogadalmát? És mi köze mindehhez a tizenhat évvel ezelőtt születésekor meghalt kis hercegnek, aki a palotában keringő pletykák szerint koránt sem annyira halott, mint amilyennek a király hiszi…

2, Mi oka lehet bárkinek is, hogy egy öt éves kisfiút börtönbe vessen? Márpedig történetünk főhősével pontosan ez történt. A fiú név, szülők és barátok nélkül kénytelen felnőni a királyság legszigorúbban őrzött börtönében. De ő ezt mégsem bánja. Van ugyanis négy társa, akik mindig vele vannak. Társai a négy elem: tűz, föld, víz és levegő. Ők mint régi barátok kísérik a fiút, beszélgetnek vele és tanítják. Persze a maguk módján. Ám egy nap minden megváltozik. Mikor a börtönbe a fiú új cellatársat kap, az egész eddigi jól ismert világa fenekestül felfordul. És életében először a fiún egyetlen vágy lesz urrá: kijutni a börtönből.

3, Valahol messze volt egy ország, ahol különös szokások uralkodtak. Ennek az országnak az élén ugyanis kizárólag nők álltak. Az ország uralkodója a Matriarka teljhatalommal rendelkezett az országban és volt még egy fontos előjoga. Jogában állt az országa bármely férfijával együtt lenni és gyermeket nemzeni tőle. Akár több férjet is lehetett, ha úgy tartotta kedve. Történetünk II. Vilma matriarkáról és két férjéről szól. Vajon hogyan boldogul az erős és akaratos nő az udvar intrikái és politikai csatározásai közepette? Vajon két férje és gyermekei jól megférnek egymás mellett? És mi történik, mikor Dávid a hadifogolyból lett új szolgáló a palotába kerül? Aki iránt Vilma valami olyasmit kezd érezni, amit még soha egyetlen férfi iránt sem érzett?

1 megjegyzés:

  1. Mindegyik történet érdekel, de a 2-es és 3-as közül baromira nehéz választani.
    Hmm, legyen a 2-es, mert ősszel-télen mindig varázslatos hangulatban vagyok.

    VálaszTörlés