2017. június 5., hétfő

Hook vs. Sohaország 4. fejezet


Elnézést a hosszú kihagyásért, kicsit összezsúfolódtak a dolgaim a jók és rosszak egyaránt. (A jókról terveim szerint hamarosan egy külön bejegyzésben fogok beszámolni).
De kicsit összeszedtem magam, így Hook kapitány kalandjai végre folytatódnak, jó olvasást! :)

4. fejezet – Az iránytű


Sohaország évekkel ezelőtt

Hook nem akart hinni a szemének. A fekete, bozontos haj, és a mélybarna szemek. Pont, mint az övéi. Mint Milah-é. Nem, ez nem történhet meg vele! Ez biztos csak a Sötét dzsungel újabb varázslata. Mert nem lehet, hogy pont ő…
– Killian, mit keresel te itt? – szólalt meg a fiú, majd óvatosan közelebb lépett. Nem volt a hangjában sem félelem, vagy gyűlölet. Pedig Hook tudta, hogy utóbbit nagyon is megérdemelte volna. Miért is lepődött meg? Hisz ki más járhatott volna túl Pán eszén?
– Ti ismeritek egymást? – kérdezte Csingiling miközben szép, kék szeme kapkodva járt közöttük. Hook kábán bólintott, szemét még mindig nem tudta levenni a fiú arcáról. Úgy érezte, egyetlen szót sem képes kinyögni.
– Mit kerestek ti itt? Csing, azt mondtad nem akarsz többé segíteni nekem! – folytatta a fiú, miközben az étellel megrakott csomagját ledobta a fekhelyére. A tündér kérdőn Hookra nézett.
– Mi lesz? Elmondod neki?
– Elmondani? Mit? – vonta össze a fiú a szemöldökét. – Hook? Mi ez az egész? – Ahogy meghallotta a nevét, Hook lába végre mozgásba lendült. Villámgyorsan a fiú hoz lépett, majd szorosan magához ölelte.
– Baelfire, annyira sajnálom!

***

Storybrooke napjainkban

– Killian! Minden rendben? – Hook úgy rezzent össze, mint aki álomból ébredt. Észre sem vette, hogy drága menyasszonya már percek óta hozzábeszél. És az asztalra kiterített szalvéta minták alapján elég fontos dolgokról. A férfi azonban nem tehetett róla, bár már három nap eltelt, még mindig nyugtalanította a beszélgetés Csingilinggel. Nem tudott szabadulni a gondolattól, hogy a tündér nagyon nagy bajba keveredett. Így aztán mosolyt erőltetett az arcára.
– Persze, drágám!
– Biztos? Mert már öt perce ültél előttem üveges tekintettel. Mi bánt? Nekem elmondhatod!
– Tényleg nincs semmi! – állt fel a férfi, hogy elmeneküljön Emma kutakodó pillantásától.
– Ugye még véletlenül sincs köze a rossz kedvednek Gold boltjának kirablásához? – Hook felszisszent. Emma jobb nyomozó volt, mint egy istenverte rendőrségi kopó. – Könyörgöm, mondd, hogy nem volt hozzá közöd!
– Persze, hogy nem! – csattant fel Hook. – A fenébe, miért kell mindig gyanúsítgatnod? Tudod, hogy már megváltoztam.
– Én tudom, ahogy azt is, hogy Gold mindig is tüske marad a szemedben. Tudod… Milah miatt.
– Azon már túl vagyok. Semmi közöm az átkozott boltja kirablásához!
– És azt se tudod, ki lehetett?
– Nem – vágta rá Hook és gyorsan elfordult. Nem akart Emma szemébe nézni, mert tudta, hogy akkor azonnal rajta kapná a hazugságon. Felkapta a bőrdzsekijét. – Ránézek a Jolly Rogerre – mondta. – Estére itthon vagyok. – Majd kifordult az ajtón.

***

Sohaország évekkel ezelőtt

– Pán küldött?! – Bae dühösen fújtatott egyet, miközben Hookra meredt. A férfi bólintott. Néhány perce egész könnyen jöttek a szavak. Lehetett akármekkora gazember Milah fiát sose lett volna képes bántani. Különösen azután, hogy átadta Pánnak. Azóta is bánta azt a tettét. Megfogadta hát, hogy jóváteszi az akkori hibáját. Bae szeme dühösen járt a két alak között.
– Te meg persze segítettél neki – vetette oda Csingilingnek, aki bűnbánatosan lehorgasztotta a fejét. Hook őszintén remélte, hogy a tündér jelenleg pocsékul érzi magát.
– Sajnálom, Bae. De meg kell értened, haza akarok jutni. És a te kutatásod nyilvánvalóan zsákutcába jutott.
– És ez már mentség arra, hogy ellenem fordulj? Azt hittem barátok vagyunk! – Csing erre nem felelt.
– Mégis mit találtál ki? – kérdezte Hook. Bae elhúzta a száját. Láthatóan mérlegelte, hogy válaszoljon-e, de végül lemondóan felsóhajtott.
– Jól van, legyen, elmondom. Pán az árnyéka segítségével rabolja el a gyerekeket, engem is így hozott ide. Azt hittem, hogy a csillagokban van a megoldás. hogy a csillagok mutatják az utat a másik világba. – Majd a fiú lehajolt és felemelt egy félbevágott kókuszdiót. Belehelyezett egy gyertyát, meggyújtotta, majd összeillesztette a két végét. Hook eltátotta a száját. A kókuszdióba vájt lyukakon át kiszökött a gyertya fénye és érdekes mintát rajzolt a barlang mennyezetére. A kalóz azonnal felismerte. A csillagos ég volt az. Ez a kölyök aztán tényleg nem semmi.
– Tehát megtaláltad a haza utat? – kérdezte Hook.
– Sajnos nem – vallotta be Bae. – Megfigyeltem, hogy az árnyék mindig ugyanabban az órában tűnik el, de akárhányszor figyeltem, mindig más útvonalat választ.
– Tehát az átkozott csillagok semmit sem érnek.
– Lényegében igen. Azonban tegnap kihallgattam két elveszett fiú beszélgetését.
– Az aztán érdekes lehetett – morogta Csingiling a sarokból.
– Az is volt, kiderült, hogy új fogjuk van. A táborban őrzik. Egy férfi.
– Remek, és ez mégis hogyan segít rajtunk? – kérdezte Hook. – Leszámítva hogy valakinek pocsékabb a helyzete, mint nekünk.
– Nem tudom pontosan ki, de a két fiú beszélgetése alapján egy hajónak a kapitánya. A Fekete gyöngyé. – Hook most lepődött meg igazán.
– A fenébe, az egy kalózhajó! Mégis hogy került az ide?
– A hajó sehogy, csak a kapitánya. Az örök életet kereste, és úgy keveredett ide.
– Mekkora idióta!
– Mintha te nem emiatt jöttél volna ide! – vágott vissza Bae. Hook úgy tett mintha meg sem hallotta volna.
– De hogy került ide? – tette fel a kérdést Csingiling. Bae szeme ekkor izgatottan csillant fel.
– Egy iránytűvel, amely bárhová elvisz, ahová csak akarod. Pontosabban oda, ami a szíved leghőbb vágya.
– Vagyis haza – morogta Hook. Kezdett a fejében lassan körvonalazódni a terv, azonban még mindig nem értette mit akar fiú. Mert ha azt amire ő gondol, akkor a világ legnagyobb őrültségére.
– Ha megszerezzük az iránytűt, akkor hazajuthatunk – mondta ki a tervet hangosan Csingiling. Bae hevesen bólogatott. Hook azonban felnyögött.
– Vagyis be kell törnünk Pán táborába.
 
***

Storybrooke napjainkban

Hook szinte végigvágtatott a város főutcáján. Nem hazudott Emmának, tényleg a Jolie Rogerhez tartott, ugyanis az ilyen zaklatott időkre csak egy megoldás lehetséges: a rum. Milyen szerencse, hogy Emma razziája a hajóra nem terjedt ki. Szépen leül és egy üveg rummal megnézi a naplementét. És még véletlenül sem gondol arra az ostoba kis tündérre.
Ahogy a kikötő felé haladt Hook egy pillanatra megtorpant. Esküdni mert volna rá, hogy valami megváltozott a főutcán. De hiába fordult meg és meresztgette a szemét, nem tudott rájönni, mi nem tetszik neki. Végül megvonta a vállát és továbbindult.

 
Emma még mindig a zálogház kirablásának ügyén dolgozott. Mellette pedig el kellett viselnie az anyja újabb és újabb esküvővel kapcsolatos ötleteit. Pedig Emmát most sokkal jobban aggasztotta Kilian furcsa viselkedése. Mégis mi lehet vele? Emma már bánta, hogy meggyanúsította a zálogház kirablásával, de akkor sem tudott szabadulni az érzéstől, hogy a férfi titkol előle valamit. De mégis mit?
Anyja ekkor megtorpant az egyik kirakat előtt és jelentőségteljesen felsóhajtott. Emma elhűlve vette tudomásul, hogy egy esküvői ruha szalon előtt állnak.
– Nézd, ezeket a gyönyörű ruhákat! – mondta Snow. – Biztos, hogy nem szeretnél egy…
– Anya, ezt már megbeszéltük. Egyszerű esküvő, egyszerű ruha.
– Tudom-tudom! De ha nem akarsz egy újat, akkor… szívesen kölcsönadom az enyémet.
– A tiédet? Mármint a te ruhádat? – Emma teljesen meghatódott. Erre nem is gondolt, nem is hitte, hogy ruha esetleg itt lehet Storybrooke-ban. – Anya, az nagyszerű lenne! – mondta. Snow boldogan elmosolyodott. Látszott rajta, hogy a sírás határán áll a meghatottságtól.
Ekkor a főutcán egy motor búgott fel, majd egy autó robogott el mellettük, bőven túllépve a megengedett sebességhatárt.
– Szegény apádnak megint lesz munkája – jegyezte meg Snow fel se pillantva a kirakattól. Emma ellenben úgy meredt az autó után, mint aki kísértetet látott. Jól látta? Valóban… Szörnyella autója haladt el mellettük?
– Anya ne haragudj, de mennem kell! – majd már tárcsázta is David számát. Itt készül valami. Mert nem lehet véletlen, hogy Gold kirablása után a gonosz nőszemély autója hirtelen megjelent. De mi történik?

Hook már a kikötőnél járt, mikor a földrengés megrázta Storybrooke-ot. A kalóz kis híján hátravágódott, de végül sikerült megtartania az egyensúlyát. Zavartan nézett körbe. Mi a fene történt? Azonnal Emmára és Henryre gondolt, így futásnak eredt. Remélte, hogy egyiküknek sem esett baja. Már a városi temető mellett haladt, mikor meglátta David seriff kocsiját és Emma sárga járművét. Kezdte érteni, honnan jött az a rengés. Az egyik sírkő hosszában kettétört, és ahogy a férfi közelebb lépett láthatta, hogy valaki egy lyukat ütött a földbe le a koporsóig. Emma ott állt a sír mellett és úgy festett, mint aki mindjárt elsírja magát. David halkan szitkozódott mellette. Hook teljesen meghökkent, ritkán látta mennyasszonyát ilyen feldúltnak. Ahogy közelebb lépett értette is miért. Nem kellett mást tennie csak elolvasnia a sírkőn álló feliratot: Neal Cassidy
– Az ördögbe! Mi történt itt? – kérdezte, miközben vigasztalóan magához vonta a szeretett nőt.
– Nem tudjuk – felelte David elfúló hangon. – Csak a földrengést éreztük, aztán mire ideértünk ez fogadott.
– De mit műveltek? Kirabolták a sírt?
– Igen, elvitték Neal szívét.
– Ki tehette ezt? Ez borzalmas – szipogta Emma. Hook szerette volna megvigasztalni, azonban ösztönei egy sokkal súlyosabb problémára hívták fel a figyelmét.
– A fenébe, csak a Krokodil meg ne tudja!
– Mit ne tudjak meg? – Gold olyan váratlanul tűnt fel mögöttük, hogy mind összerezzentek. A férfi tekintete azonnal a sírra szegeződött. Az arca eltorzult a haragtól és vicsorogva meredt Emmáékra.
– Ki tette ezt? – sziszegte. – Ki merte megszentségteleníteni a fiam sírját?!
– Nem tudjuk – felelte gyorsan David. – De ki fogjuk deríteni!
– Ne fáradjon, herceg. Majd én előkerítem, és ha megtalálom azt a gazembert, bánni fogja a napot, mikor megszületett! – Ezzel Gold eltűnt. Hook hangosan beszívta a levegőt. Érezte, ahogy Emma megszorítja a karját.
– Azonnal mondd el, ki tört be Gold boltjába! – A férfi egy percig sem tétovázott a válasszal.
– Csingiling.

Folytatás következik (remélhetőleg kicsit hamarabb :) )

2 megjegyzés: