2015. szeptember 1., kedd

Lássuk a helyszíneket!


A történet legnagyobb része Budapesten játszódik. Ebben a bejegyzésemben szeretném nagy vonalakban felvázolni, a sorozatban feltűnő állandó helyszíneket. Lássunk is hozzá!


1. helyszín – A fiúk lakása

A sorozat legtöbb jelenete a három fiú lakásában fog játszódni, azon belül is a nappaliban.
Hogy is néz ki?

A szoba központjában látható egy széles kanapé, oldalt 1-1 fotel, mindegyik sötétzöld huzattal van bevonva, a kanapén 2db fekete párna. A kanapé előtt egy dohányzóasztal. A padlót parketta fedi. A kanapé mögött látni két ablakot, közte könyves polc. Jobbra és bal is egy-egy ajtó nyílik, ez Dávid (jobbra) és András (balra) szobája. A falak sima bézsre vannak festve.
A nappaliból nyílik jobbra (ha szemben vagyunk a kanapéval) a konyha, egy 1,5 méter magas pulttal van elválasztva a nappalitól. A pulton látni a kávégépet és egy szobanövényt. A pult előtt két fém bárszék, fekete bőr ülőkével. A konyhában a falon faborítású konyhaszekrények, ott van még a hűtő, a sütő és a mosogató.
A konyha és Dávid szobája között nyílik a bejárati ajtó. Mellette egy fogas és lerakodó asztal.
A kanapéval egy síkban balra nyílik még a fürdő és Anti szobája.


2. helyszín – Anna lakása

Anna lakása jóval kisebb, mint a fiúké, hisz egyedül lakik benne. Itt is főleg a nappaliban fogunk tartózkodni. A nappali és a konyha egybe nyitott. Itt is a kanapé a központi elem, de ennek a huzata halvány rózsaszín, rajta virágmintás párnákkal. Előtte fehér dohányzóasztal. A konyhaszekrények is fehér borításúak. A falak bézs színűek, rajta néhány modernkép keret nélkül. A kanapénál a padlót puha fehér szőnyeg borítja, egyébként parketta van. A nappaliból nyílik még a fürdő, a konyha mellett. A szemben lévő falról pedig Anna hálószobája.

 

3. helyszín – Balu és Kriszti lakása

Ezt a helyszínt viszonylag ritkán fogjuk látogatni, de ennek ellenére, íme, egy kis ismertető:
Baluék lakása nem túl nagy, de nagyon otthonos, főleg a meleg színek dominálnak. Itt is, ahogy az előzőekben inkább a nappaliban fogunk tartózkodni. A központi elem a barna széles kanapé, rajta vörös párnákkal, előtte egy fekete, üveglapú asztalka. A kanapé jobb oldalán egy fotel, szintén vörös/ mély piros huzattal. A padlót puha bézs szőnyeg borítja, ahol nincs szőnyeg, ott parketta van. A szobában több helyen is növényeket látunk, cserépben, az ablakban (jobbra hátul) muskátli. A falak szintén bézs színűek. A kanapétól balra egy széles könyves szekrény, rajta főleg lakberendezési könyvek, a szekrény mellett nyílik a fürdőszoba ajtó. A kanapé mögött látható a hálószoba ajtaja. Jobbra látni a konyhát, egybe nyitva a nappalival, benne barna borítású konyhaszekrények, és konyhai berendezések. A konyha közepén egy kisebb méretű sötétbarna ebédlő asztal, rajta virág.

 
A külső jelenetek többsége Budapest utcáin fognak játszódni, illetve a Margit szigeten, ezeket nem részletezném. Ezek elképzeléséhez budapestiek előnyben J

 
Attila lakásában nem fogunk tartózkodni, legalábbis ebben az évadban biztos, hogy nem.


Ahol még sokat fognak időzni a szereplőim, az természetesen a színház, ahol dolgoznak. Azon belül is főleg a színpadon és az öltözőkben, esetleg a próbateremben. Ezeket sem szeretném nagyon részletezni, csak képzeljünk el egy estét, mikor színházban jártunk és már kész is J

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése